Micatcho -inspirationsblogg om dressyravel - Intervju med Ung SWB

Intervju med Ung SWB

Ung SWB kommer att framöver publicera veckans medlem med en intervju. Skulle du vilja bli kontaktad för en intervju, skicka då ett meddelande till oss så kontaktar vi dig. Vi vill träffa alla medlemmar, så vi vill både prata med dig som nyss blivit medlem eller du som varit med sedan starten. Först ut är Agnes Mårs, ung SWB-medlem sedan 2012.

Hur fick du reda på Ung SWB och varför gick du med?
Jag hade nyss köpt en 1,5-åring och kunde egentligen ingenting om varken stammar, avel eller unghästtävlingar, men visste att det skulle vara bra att vara med på treårstest. En bekant till mig var extriör- och gångartsdomare och jag frågade om jag fick följa med på ett treårstest han skulle döma. Jag fick hjälpa till med att plocka fram och undan löshoppningen och lärde mig under den helgen mer om gångarter, exteriör och hoppteknik än vad jag gjort under hela mitt tidigare liv. En av de andra funktionärerna tipsade mig om att gå med i Ung SWB för att dels lära mig mer, dels träffa andra med samma intresse.

På vilket sätt är du engagerad idag?
Jag började med att gå på de utbildningar Ung SWB höll i och efter hand gick jag även på en del möten. Trots att jag bor i Uppsala och mycket av det som händer sker nere i Skåne tyckte jag alltid att det var roligt, så jag fortsatte. Jag var funktionär när Ung SWB höll i Young Breeders World Championship i Bollerup 2013 och efter det har det rullat på. I somras, 2015, var jag själv med och representerade Sverige på VM:et som då gick av stapeln i England, en bit utanför London.

Vad har Ung SWB betytt för dig?
Tidigare hade jag alltid drömt om att själv få ett föl en dag, men då jag är en s.k valack-tjej var det lite svårt att få ihop det. Efter ungefär ett år efter det att jag blev medlem köpte jag mitt första avelsto från ett stuteri i Danmark. Hon var då inte dräktig, utan jag fick vänta ända tills i våras då jag fick mitt första föl. I somras köpte jag ett till sto med föl vid sidan som även var dräktig. Just nu har jag alltså två ston, två föl och två till påväg! Ung SWB har definitivt ändrat mitt liv då jag nu bestämt mig för att verkligen satsa på hästarna och uppfödningen. Sen har jag såklart fått vänner för livet som jag träffat genom Ung SWB. Nu kan även en nordbo gå på Falsterbo på sommaren och hälsa på folk man känner!

Ditt bästa ung SWB-minne?
Helt klart VM:et i somras! Så kul att resa ihop, tävla ihop och träffa andra från hela världen med samma intresse. Hela veckan var fantastisk, men om jag ska välja ut några ögonblick blir det nog prisutdelningen när jag blev placerad i grenen visning av häst vid hand och festen efteråt då puben stängde, men ingen ville gå, så alla satte sig ner på golvet tills vi blev utslängda!

 

 

Kommentarer:

1 Mira:

Hej!
Jag läser att du importerat en häst ifrån Danmark och hittade en bra firma som körde? Vilken firma var det? Mvh Mira
mira@gredenvall.se

Kommentera här: